Reparasjoner

Sømarbeid (se Grovsøm)

Sømmer slites under bruk eller er en naturlig del av å binde komponentene i en sko sammen. Vi kan sy sko som er slitte, eller bruke søm i arbeid med å lappe overlæret eller fôret, bytte utslitte deler slik som glidelåser, borrelås og hemper. I tillegg til maskinsøm kan vi også bruke håndsøm eller metallsøm for å utføre andre reparasjoner, f.eks snørekroker, snørehull, trykknapper, og annet.

Generell pleie

De fleste sko og lærvarer som er inne til reparasjon hos oss får basispleie. Vi tar også imot oppdrag som enkel renovering, puss, pleie og gjenstilling av sko. Vi anbefaler og bruker selv produkter fra Saphir og Collonil eller andre av høy kvalitet. Vi har mye erfaring, mange midler og mange triks og teknikker for å få fine resultater. Primært sett anbefaler vi at brukeren (deg selv) lærer seg å utføre jevnt og bra vedlikehold hjemme.

Liming

Vi har god kompetanse på liming av de aller fleste moderne materialer og bruker det Tyske Renia-systemet for å oppnå sikre bindinger. For å gjøre en vurdering må vi alltid se skoene for å bedømme materialene som skal limes – materialkunnskap er nøkkelen til en sikker liming.

Blokking

Vi har apparater for blokking av sko i både fot og skaft. Ofte har vi kø på blokking på grunn av teknisk vente-/tørketid, så vennligst vær tidlig ute. Det er stort sett kun sko i skinn som lar seg blokke godt. Mål må taes ved besøk i vårt verksted (bruker og sko må komme sammen), eventuelt kan vi motta god og forståelig instruks skriftlig på enkle tilpasninger.