FAQ

Kan vi sende arbeid til dere?

Postordre-skomaker:

1. Ta kontakt for å avtale sending og eventuelt send bilder for forhåndsvurdering ([email protected], facebook messenger til Steget Videre Skomakeri, sms/mms 93488666).

2. Rengjør artiklene og pakk dem i egnet emballasje. Legg ved lapp/brev med kontaktinformasjon (navn, adresse, mobil, e-post), eventuelt kopi av korrespondanse, samt hva som ønskes gjort.

3. Send pakken til oss, og si fra at pakken er på tur - viktig at dere oppgir sporingsnummer. Adressen vår er:

     Steget Videre Skomakeri Gundersen
     Storgata 81
     9008 Tromsø

     Mobilnummer til sporing: 93488666

4. Pakken fraktes frem til oss.

5. Vi henter pakken, åpner og gjør vår vurdering etter noe tid.

6. Vi tar kontakt og avtaler alle detaljene rundt utførelsen (pris, tid, betaling, tilbakesending, osv.)

7. Arbeidet utføres og ferdigstilles. Vi tar kontakt igjen (med dokumentasjon på utførelsen om ønskelig), og følger opp betaling.

8. Vi pakker tilbake i samme emballasje (om mulig) og sender tilbake, samt oppgir sporingsnummer.

9. Pakken sendes tilbake til deg.

10. Du henter pakken, åpner og ser over arbeidet vårt.

Husk å alltid sende begge skoene i et par!

Adressen vår og kontaktinformasjon er nevnt her: ÅPNINGSTIDER OG ADRESSE

Priser for frakt:

- Fraktpriser for Norgespakke 0-5kg er kr 75 eller kr 105, uten eller med emballasje
- Fraktpriser for Norgespakke 0-10kg er kr 135 eller kr 170, uten eller med emballasje
- I Norge bruker vi Posten til levering. Andre fraktmetoder kun etter avtale

Reparerer dere sko?

Ja, det er nettopp det vi gjør! Omsåling, flikking, søm, glidelås, lapping, liming, blokking, vedlikehold, og mye mere. Også grovsøm på plagg, vesker og annet lærgods. Bare besøk oss med tingen slik at vi kan gjøre en håndfast og profesjonell vurdering.

Anbefaler å se på vår prisliste for en kort oversikt over våre basistjenester: - PRISLISTE -

Trenger jeg å ta med begge skoene?

Ja, alltid! Vi ønsker å vurdere helheten på paret slik at vi er sikre på at reparasjonen blir lønnsom og langsiktig. Noen reparasjoner (spesielt såling og flikking) tilbys kun parvis. Fra tidligere erfaringer er det best å la oss vurdere hele paret da vi har et profesjonelt øye for å finne mangler som kan være kritiske for den langsiktige bruken av skoene.

Fikser eller bytter dere glidelås?

Ja, vi har mange teknikker for å reparere og bytte glidelåser. Oftest kan vi også tilby glidelås som passer til reparasjonen, da vi har et godt utvalg glidelås fra YKK. Noen ganger må kunden anskaffe eget lås hvis vi ikke fører typen/størrelsen/fargen. Bare ta med tingen til oss slik at vi kan gjøre en håndfast vurdering.

Hva er åpningstidene deres og hvor holder dere til?

Følg lenken her: ÅPNINGSTIDER OG ADRESSE

Hvor mye koster en reparasjon?

Følg lenken for å se våre vanligste tjenester: PRISLISTE

Prisen på våre tjenester vurderes individuelt for hvert arbeid vi tar inn. Vi må se og kjenne på hva vi skal arbeide med for å gjøre en nøyaktig vurdering, samt se etter om det er andre mangler som behøver utbedring samtidig. Vennligst besøk vårt verksted og ta med produktet du lurer på om kan repareres.

Hvilken betalingsmåter støtter dere?

Vår foretrukne betalingsmåte er kortbetaling med BankAxept, og har støtte for kontaktløs betaling.

I tillegg kan kunder betale lokalt med Norske Kroner i kontanter, eller med Sentrumsgavekort, og kort/kredittkort fra Visa, MasterCard, Maestro, Diner's, American Express og noen flere kortutstedere. Kunder på lengre avstand kan betale med Vipps (#131161), eller faktura, etter avtale.

Vi tilbyr EHF-faktura (eller .pdf) til bedriftskunder, med forfall etter avtale (vanligvis 10 dager)

Vi ønsker forhåndsbetaling eller depositum på våre tjenester, og forhåndsbetalte arbeid blir prioritert.

Gjør dere blokking eller utlestning av sko?

Ja, vi har apparater for å blokke både bredde/lengde i foten, samt skaftblokker for vidden på skaftet. Generelt sett gir sko i skinn best resultat. Mere detaljert informasjon er eget punkt i vår prisliste her: PRISLISTE

Bytter dere glidelås i dunplagg?

Ja det gjør vi om teknlogien er kompatibel med arbeidsmetodene våre. Ofte kan dunjakker være vanskelige og dermed dyrere å reparere slik som originalt på grunn av sammenføyningsmetodene fra fabrikk, og man må bruke alternative metoder eller mye mere tid på arbeidet for å unngå tap av dun. Dette vurderes individuelt for hvert plagg, og vi kan gi mere informasjon når vi har plagget i vårt verksted.

Lager eller selger dere nye sko eller plagg?

Nei, vi er en reparasjonsbedrift og tilbyr ikke noe utsalg av sko eller plagg. Vi vurderer å føre og selge noen bedre og kjente skomodeller etterhvert, men vil da gi ut god informasjon i forkant av dette. Vi har ingen planer om å lage sko eller plagg "in house" til utsalg.

Reparerer dere pels?

Vanligvis nei, dette er tverrfaglig arbeid som bør utføres av en profesjonell buntmaker. Vår spesialitet er sko.

Reparerer eller lager dere telt, kalesjer eller trekker om møbler og saler?

Vanligvis nei, dette er arbeid som bør utføres av profesjonelle kalesjemakere, salmakere og møbeltapetserere. Vår spesialitet er sko. Vi har også begrenset med plass i vårt verksted og har ikke muligheten å ta inn mange store kolli.

Reparerer dere plagg og sko med Gore-Tex eller annen membranteknologi?

Vi setter ikke ny tape/membran, og kan kun utføre arbeid på slike plagg og sko om vi kan unngå å sy gjennom eller ødelegge membranen. Vi tar alltid hensyn til dette om det er mulig! På sko og støvler er ofte membranen løs og det er enklere å komme imellom for et godt resultat. På jakker, bukser og andre plagg kan ofte konstruksjonen være så avansert at vi ikke kan utføre arbeidet uten å ødelegge teknologien - da kun med eiers insisterende godkjennelse.