Grovsøm

Oppsying og søm

På mange ting slites sømmene etter langvarig bruk, eller tråden revner ved uhell eller overbelastning. Vi kan sy opp og forsterke sømmer på skinn, lær, skai og tekstil, o.l. med maskinene våre, og kan betjene sko, vesker, plagg, reisegods, sportsutrustning, kalesjer og telt.

Gore-Tex / membran

Veldig mange sko og plagg i dag bruker Tex-teknologi for å gjøre plagget vanntett, men fortsatt pustende. Når det er praktisk og teknisk mulig vil vi alltid unngå å sy gjennom slike lag, slik at plagget beholder sin originale funksjon lengst mulig. Vanligvis innebærer dette at vi går inn i foret på et eller flere punkt.

Lapping

Ved revnede eller veldig slitte materialer kan vi sette I nytt materiale inni eller utpå og feste det sikkert sammen igjen. På skinn kan vi ofte laminere hull og rift, og på tekstil må det ofte også syes.

Helkappefor

En meget vanlig slitasje på sko er at foret eller helkappa bak I skoen trøes ned og skades eller slites over tid. På slike reparasjoner settes det inn nytt skinn over skaden, eller helkappa og foret byttes. Det nye foret limes og syes fast.

Borrelås og strikk

De fleste borrelås og strikk lar seg bytte. De brukte tas forsiktig ut og nye settes inn og syes på plass. Strikk må av og til prøves for å få rett passform. Justering av slike løsninger er også mulig.

Knapper, snøringer og trykknapper

Vi har et utvalg av de mest vanlige trykknappene for å bytte slitte og løsnede knapper, eller å sette i nye. Sydde knapper, jeansknapper og hekter av forskjellig slag kan også monteres, samt snøreringer og kroker.

Veskelås, karabinkroker, o.l.

På vesker, ryggsekker og reisegods kan låser, spenner, remmer, kroker og annet repareres eller byttes. Det finnes mange ulike patenter tilgjengelig og vi kan skaffe gods I både metall og plast, og gjenstille eksisterende løsninger eller lage nye.

Kalesjer og telt

For å få sterke og tette sømmer på kalesjer og telt brukes spesiell Dual-Duty tråd som både er sterk og tetter hullene bedre enn vanlig syntetisk sytråd. Vi har et utvalg farger tråd tilgjengelig, samt kan også tilby bytte av vindusplast.

Brannvern

På plagg og sikkerhetsutstyr som brukes til brannvern har vi tilgjengelig Nomex-tråd som er flammehemmende og mere motstandsdyktig enn vanlig syntetisk tråd.