Skredder

Tilpasning

Vår skredder kan hjelpe med å tilpasse plagg slik at de passer brukerens mål og tilfredstiller ønsket om estetikk. Typiske arbeid er på klær som brukes til høytid, fest, arbeid og andre viktige anledninger, så som dressjakker, dressbukser, kjoler og uniform. Også hverdagsfavorittene, ei dongeribukse, en jakke eller et skjørt, lar seg skreddersyes. Opplegg av ermer, flytting av knapper, innsying av rygg og midje, justering av lengde, livvidde og benvidde er helt vanlige oppgaver som vi kan ordne.

Vi kan være behjelpelig med å ta mål, eller kan jobbe ut fra enkel instruks. På kompliserte arbeid foretrekker vi alltid at vår skredder tar egne mål og gir sin vurdering - da må man møte opp selv for å ta personlige mål.

Skredderens tjenester blir ivrig brukt av byens klesbutikker.

Når skomaker og skredder arbeider sammen kan også skinnplagg justeres - det må uansett alltid en vurdering til før arbeidet kan starte.

Reparasjoner

I tillegg til skreddersøm, gjøres også mange typer av reparasjoner på klær i vårt verksted i Tromsø. Lapping av rift og hull, oppsying av slitte sømmer, reparasjon og bytte av glidelås, sying av knapper eller montering av trykknapper. Det er helt naturlig at når man først har fått et plagg skreddersydd og elsker å bruke det - så må det repareres og beholdes i bruk lengst mulig.